Vlees

Duurzaam vlees

DeRaza Ibérico

Het Ibérico varkensvlees is van een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrije levenswijze. Deze aspecten zorgen ervoor dat het vlees een mooie vetdooradering heeft en veel onverzadigde vetzuren bevat. Het vet smelt al op kamertemperatuur en dat geeft het vlees een sublieme en volle smaak. Het Ibérico varken (ook wel bekend als Pata-Negra varken) komt uit Spanje en Portugal. Op de bergweilanden voeden ze zich met eikels, aromatisch gras, kruiden en boomgewassen. Dit varken wordt ook wel ‘de olijfolie op vier poten’ genoemd.

Bereidingswijze

  1. Haal het vlees één uur van tevoren uit de koelkast.
  2. Smelt wat roomboter lichtbruin in een koekenpan, met een klein beetje olijfolie.
  3. Kruid het vlees met wat peper en zout uit de molen.
  4. Bak het vlees 6 a 7 minuten op middelhoog vuur.
  5. Laad het vlees +- 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Eet smakelijk

Porc au Grain

In het Zuid-Westen van Frankrijk in de Aquitaine leven de Porc au Grains. Deze regio staat bekend om zijn zachte klimaat en wisselende landschappen. Hellingen, heuvels, bergen, hoogvlaktes van kalkgesteente, zandvlaktes, wijngaardhellingen, meren en de zee wisselen elkaar af. Vermaard om zijn gerenommeerde wijnen, de Grand Cru’s en gastronomische specialiteiten met o.a. truffels en patés. Bij een bezoek aan de Aquitaine lijkt het alsof de tijd stil gestaan heeft en de natuur ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Traditie en ambacht zijn de sleutelwoorden als het op voeding uit deze streek aankomt.

De graanvarkens groeien op bij traditionele boeren. Deze boeren dienen zich te houden aan de reglementen van het Cahier des Charges en het Label Rouge keurmerk. De boeren laten de varkens lekker varken zijn. Ze kunnen in de wijde omgeving op hun gemak ‘rommelen’. De biggetjes blijven bij de moeder als ze geboren zijn en zuigen ook uitsluitend bij hun eigen moeder.  De dieren groeien in alle rust op, en dat komt terug in de structuur en de smaak van het vlees. 

Bron: www.graanvarken.nl

Kaag en Braassem rund

Vlees met passie! Een koe van boerderij Kaag en Braassem Rund is rustig gegroeid en heeft een randje vet! Dan is het vlees echt rijp en smaakvol, van dit vlees hoeft u niet veel te eten om een voldaan gevoel te krijgen.
Gewoon vlees puur natuur zoals het bedoeld is. Dus eerlijk vlees met een goed verhaal erachter voor de ambachtelijke slager die zich wil onderscheiden van de massa.

Kaag & Braassem rund “Vlees met Passie” Exclusief verkrijgbaar bij u ambachtelijke slager

Bron: Kaag en Braassem Rund

Wilt u bestellen?

Bel of mail ons en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.